Yasai Itame

Intro

Een geurige vegan kokoscurrysoep – comfortfood in een kom.

Ingrediënten

Voor 2 personen

 Voor erover

Kokos + gembersaus (voor 500 ml)

Bereiding

Kokos + gembersaus

1. Hak de groenten en kruiden grof. Kneus het citroengras met de zijkant van een mes en hak het grof. Maal deze ingrediënten in een keukenmachine tot een pasta.

2. Verhit de olie in een steelpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg als de olie heet is de pasta toe en bak hem 7–9 minuten. Doe er 100 ml water bij en breng het aan de kook, voeg de kokosmelk toe en breng nogmaals aan de kook. Meng de maizena met een beetje water tot een papje zonder klontjes en voeg het langzaam en al kloppend aan de saus toe. Voeg het zout, de suiker en het limoensap toe. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.

Yasai Itame

1. Maak de kokos + gembersaus volgens het recept op bladzijde 176 en bereid de rest van het gerecht terwijl de saus opstaat. Snijd grote paksoibladeren in tweeën en leg ze opzij. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze uitlekken en verdeel ze over twee kommen.

2. Zet een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur en schenk de olie erin. Voeg als die heet is de tofublokjes toe en bak ze tot ze bruin worden. Doe de shiitakes, paprika, rode ui, paksoibladeren, bosuien en taugé erbij. Roerbak alles circa 2 minuten tot de groenten zacht worden.

3. Voeg de kokos + gembersaus toe en verhit alles tot de saus begint te koken. Draai het vuur laag en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen. Dit is de itamemix.

4. Schenk een kleine hoeveelheid saus over de noedels en trek ze met eetstokjes een beetje uit elkaar. Schenk de rest van de itamemix over de noedels en zorg dat je de saus, groenten en tofu gelijkmatig over de kommen verdeelt.

5. Strooi de kokossnippers, munt- en korianderblaadjes, chilipeper en limoenpartjes erover en serveer.