Voor 10 personen
Avocadospread
1. Schil de knolselderij en de zoete aardappels en snijd ze in stukjes. Fruit de ui, de knoflook, de appel en het venkelzaad in de bakolie glazig en voeg de knolselderij en de zoete aardappels toe. Bak even op hoog vuur en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat in ca. 30 min. zachtjes gaar koken. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Zeef de soep door een bolzeef en duw de puree er met de bolle kant van een lepel doorheen.
2. Besprenkel het vruchtvlees van de avocado’s met limoensap en prak het fijn met de crème fraîche. Voeg de knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Rooster de pita’s en snijd ze in puntjes.
3. Bestrooi de soep met sumac en geef er de avocadospread en pitapuntjes bij.
Credits: receptuur Jankees Roggeveen – fotografie Willem Groeneveld