Dit is een vullend gerecht waarvan je blijft eten. De natuurlijke suikers in de flespompoen en wortels karamelliseren op de barbecue en passen perfect bij de geurige limoen en specerijen.
1, Schep de pompoen, wortels en rode ui om met de olijfolie, specerijen en zeezoutvlokken.
2. Roer voor de dressing de extra vergine olijfolie, limoenschil, het limoensap, korianderzaad, de zwarte peper en zeezoutvlokken in een kommetje door elkaar en zet apart.
3. Gril de plakken pompoen als de barbecue goed heet is 25 minuten per kant met het deksel erop (of een omgekeerde braadslede).
4. De wortels en partjes rode ui hebben per kant maar zo’n 15 minuten nodig, dus leg die 10 minuten na de pompoen op het rooster en verwijder ze 10 minuten voor de pompoen klaar is.
5. Leg de groenten op een platte schaal en schenk de dressing erover. Bestrooi met de pistachenoten en dien heet of warm op.
Voor: 4 personen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 50 minuten
Dressing
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.