Niet alleen vanwege zijn kleur, maar ook door de fris-pittige smaak doet deze soep je wegdromen naar zonnige, zuidelijke oorden. Serveer hem op kamertemperatuur.
1. Verwarm de olie in een pan en bak de ui en bleekselderij een minuut of 10 zachtjes. Voeg de tomaatblokjes en de stukjes wortel toe en bak 5 minuten mee.
2. Schenk de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de soep zo’n 20 minuten op laag vuur of tot de wortelstukjes zacht zijn. Voeg dan het sinaasappelsap en de yoghurt toe en pureer de soep. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
3. Schep de plakjes avocado om met wat limoensap en breng op smaak met de rode peper en koriander.
4. Schep de soep in kommen, leg in elke kom wat avocado, bestrooi met de granaatappelpitjes en geef de rest van de limoenparten erbij.
Voor 6 personen.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.