Wortel-hotdogs met platbrood

Wortel-hotdogs met platbrood

Go vegan! Met deze wortelhotdogs geniet je van al het goeds van dit typisch Amerikaanse comfortfood. Er is geen spoortje vlees te bekennen en het leuke is dat je de hotdog niet in een standaard broodje serveert, maar in platbrood. Duik lekker de keuken in, maak die vegan wortelhotdogs zo lekker als je kunt – oh, en vergeet ook alle lekkere toppings niet, die maken hem helemaal tot een feestje.

Bereiding

1. Pel de ui en snijd hem in dunne plakjes; doe ze in een kom. Meng het water, de azijn en het zout en giet het over de ui; laat het mengsel 30 minuten staan. Herhaal dit met de komkommer in een aparte kom.

2. Schil de wortels en verwijder de uiteinden. Breng in een pan ruim water aan de kook, samen met de laurierbladeren, pimentkorrels, 1 theelepel paprikapoeder en wat zout. Voeg de wortels toe en laat alles dan op laag vuur sudderen tot de wortels zacht zijn maar niet papperig. Laat ze dan uitlekken.

3. Maak de aardappels schoon en kook ze in een pan met ruim kokend water tot ze zacht genoeg zijn om ze te pureren. Giet het water af en stamp de aardappels samen met de haverdrink en wat zout en witte peper fijn.

4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de wortels samen met de rest van het paprikapoeder en wat zout en peper. De wortels zijn klaar als ze vanbuiten goudbruin zijn.

5. Neem een platbrood, voeg een flinke lepel aardappel puree en twee wortels toe en garneer alles met een kwart van de ingelegde rode ui en komkommer. Rol het brood op tot een stevige wrap en vul op dezelfde manier nog drie platbroden met de rest van de ingrediënten.

Voor 4 wraps

Ingemaakte rode ui

  • 1 rode ui
  • 60 ml water
  • 1 el appelciderazijn
  • snuf zout

Ingemaakte komkommer

  • ½ komkommer
  • 60 ml water
  • 1 el appelciderazijn
  • snuf zout

Gemarineerde wortel

  • 8 wortels
  • 4 laurierbladeren
  • 10 hele pimentkorrels
  • 1½ tl gerookte-paprikapoeder
  • 1 rode ui
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 el olijfolie

Aardappelpuree

  • 6-8 aardappels
  • 60-180 ml haverdrink
  • zout en witte peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief