Voor 25 tot 30 dumplings.
Voorbereiden: 25 minuten + koelen
Bereiden 10-15 minuten
Voor de vulling
Voor de chilisaus
Verder nodig
1. Doe alle ingrediënten, behalve de bieslook en de ingemaakte jalapeños, in een grote mengkom of in de kom van een staande mixer. Roer het gehaktmengsel stevig in één richting tot een kleverige, lichtgekleurde massa in ongeveer 5 minuten met de hand of in 2 tot 3 minuten met deeghaken in de staande mixer. Het varkensgehakt moet het vocht helemaal opnemen; voeg 2 eetlepels water toe als het geen deeg wordt en blijf roeren. Schep de bieslook en de ingemaakte jalapeños door de vleesvulling.
2. Pak de wontonvellen en een kopje water. Schep een theelepel vulling in het midden van een wontonvel. Doop je vinger in het water en bevochtig de rand van het wontonvel. Vouw de wonton en leg de gevulde wontons op een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Meng alle ingrediënten voor de chilisaus. Ik vind het handig om dit te doen in een blender of met een staafmixer, maar het kan ook met een vork of garde. Let er wel op dat de sesampasta (of tahin) helemaal wordt opgenomen in de saus (de saus kan een beetje korrelig worden).
4. Breng water in een steelpan aan de kook en voeg de wontons toe. De wontons zijn klaar als ze naar boven komen drijven – dit doen ze na 4 tot 5 minuten. Schep met een schuimspaan de wontons uit de pan.
5. Serveer ze met de chilisaus, bestrooid met de lente-ui, Szechuan peper, het geroosterd sesamzaad en eventueel de gehakte koriander.