Witte aspergesoep

Bereiden

‘Mijn associatie met asperges is: voorjaar en oer-Hollands. Bij de asperge speelt het seizoen namelijk een allesbepalende rol en dat maakt de groente extra leuk! Het seizoen begint begin april en eindigt op Sint-Jan (24 juni),' vertelt Niven Kunz in zijn boek Groente!. 
 
1. Maak een bouillon van de schillen en de kontjes van de asperges met zout, foelie en water.

2. Laat 15 minuten trekken en zeef de bouillon.

3. Houd vier asperges apart. Snij de rest van de asperges in grove stukken kook ze 5-8 minuten gaar in de bouillon. Pureer met een staafmixer en voeg room en melk toe.

4. Breng op smaak met zout en peper en laat iets inkoken.

5. Schaaf de vier achtergehouden asperges met de dunschiller in dunne linten.

6. Maak ze vlak voor het serveren aan met de basisdressing en de bieslook. Schenk de soep in de kommen. Maak met je handen een bolletje van de aspergelinten en plaats in het midden van de soep.

Dit recept komt uit het boek 'Groente!' van Niven Kunz (€24,99 ,Kosmos Uitgevers). Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl