Wentelteefjes met banaan en chocolade
Intro
Wentelteefjes met banaan en chocolade, het klinkt bijna als een toetje, maar ze kunnen ook prima-perfect als ontbijt. Met wat sneetjes oud brood, eieren, melk en kaneel kom je al een heel eind voor de basis, maar je maakt het écht af met plakjes banaan en chocoladesaus. Té lekker, veel goodies op je bord in de ochtend en zo het aanraden waard!Ingrediënten
Voor 3 personen
- 2 middelgrote eieren
- 150 ml melk
- ½ tl kaneel
- ½ tl vanille-extract
- snufje zout
- 6 dikke sneeën witbrood
- 2 middelgrote, rijpe bananen, in plakjes
- 120 g pure of melkchocolade, in stukjes
- klontje boter
Bereiding
1. Klop de eieren, melk, kaneel, het vanille-extract en zout in een grote kom door elkaar.
2. Neem een snee brood, beleg met een derde deel van de banaan en chocolade, leg er een tweede snee bovenop en doop de sandwich met beide kanten in het eiermengsel tot het brood de melk flink absorbeert. Maak op deze manier nog twee sandwiches.
3. Laat de boter smelten in een koekenpan op matig vuur. Leg een sandwich in de pan en bak aan elke kant een paar minuten tot de sandwich goudbruin is en de chocolade begint te smelten. Herhaal met de andere twee sandwiches. Serveer direct.