Watermeloen- salade met geitenkaas 

Intro

Deze heerlijk frisse salade is ideaal voor zonnige dagen op het balkon of in de tuin met een goed glas witte wijn. Je zet hem in een handomdraai op tafel, dus heb je des te meer tijd om te relaxen. Maak eerst de dressing, dan staat die vast klaar.

Ingrediënten

4 personen

15 minuten

Daarnaast heb je 200 ml frisse sinaasappel & peterseliedressing nodig. Om 300 ml van deze dressing te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

Bereiding

1. Was de meiknollen en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de meiknollen op een mandoline of met een scherp koksmes in zo dun mogelijke plakjes, en het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 2 cm.

2. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en voeg de pompoenpitten toe. Rooster ze ongeveer 4 minuten en voeg een snufje zout toe; schud de pan af en toe.

3. Stel je salade samen op individuele bordjes of een grote schaal. Begin met de rucola en verdeel hier de plakjes meiknol en blokjes watermeloen over. Verkruimel de geitenkaas over de salades en maak ze af met de geroosterde pompoenpitten en de gehakte peterselie. Wil je je salade extra vullend maken? Voeg dan nog wat belugalinzen toe.

De dressing maak je door alle ingrediënten bij elkaar te doen en ze goed te mixen.