Wasabi zalm & wilde rijst

Wasabi zalm & wilde rijst

Bereiding

De wasabi geeft een Aziatisch tintje aan de zalm. Combineer met wilde rijst en je tovert het oosten op je bord. 

1 Meng de wasabipasta met de olie; bestrijk hiermee de zalmblokjes rondom.Bewaar ze even in de koelkast.

2 Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat even droogstomen en verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag.

3 Bak de blokjes zalm ongeveer 45 seconden per kant (in totaal circa 4½ minuut), of tot ze net gaar en mooi goudgeel zijn.

4 Schep de droge rijst om met de lente-uitjes en sojasaus, Serveer de rijst met de erwtenscheuten of rucola en blokjes zalm.


 

2 personen

• 1–2 tl wasabipasta

• 1 el arachideolie

• 250 g zalmfilet zonder vel, in blokjes

• 100 g wilde rijst

• 2 lente-uitjes, gesneden

• 1 el zoute sojasaus

• 2 flinke handenvol erwtenscheuten (of rucola)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!