De wasabi geeft een Aziatisch tintje aan de zalm. Combineer met wilde rijst en je tovert het oosten op je bord.
1 Meng de wasabipasta met de olie; bestrijk hiermee de zalmblokjes rondom.Bewaar ze even in de koelkast.
2 Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat even droogstomen en verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag.
3 Bak de blokjes zalm ongeveer 45 seconden per kant (in totaal circa 4½ minuut), of tot ze net gaar en mooi goudgeel zijn.
4 Schep de droge rijst om met de lente-uitjes en sojasaus, Serveer de rijst met de erwtenscheuten of rucola en blokjes zalm.
2 personen
• 1–2 tl wasabipasta
• 1 el arachideolie
• 250 g zalmfilet zonder vel, in blokjes
• 100 g wilde rijst
• 2 lente-uitjes, gesneden
• 1 el zoute sojasaus
• 2 flinke handenvol erwtenscheuten (of rucola)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.