Voor 4 broodjes
• ½ hoeveelheid ciabattadeeg, (gemaakt met 200 ml water)
• 75 g gepelde walnoten, gehakt
• 2 courgettes, in lange, dunne plakjes
• 1 aubergine, in plakjes (à 1 cm)
• 2 rode puntpaprika’s, zaadlijsten verwijderd, in lange, dunne reepjes
• 1 el verse oregano, gehakt
• 2 ronde stukken geitenkaas met korst (à 130 g), in dikke plakjes
1 Maak het deeg volgens dit basis ciabatta-broodrecept en voeg tijdens het kneden de walnoten toe. Laat het rijzen, vorm er panini’s van en laat nogmaals rijzen. Bak ze in 20 minuten goudbruin, laat afkoelen en snijd ze in de lengte open.
2 Verwarm de oven op 220 °C. Vet 2 bakplaten in, verdeel de groenten erover en rooster 25 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn ‒ keer de courgette en aubergine halverwege om. Laat afkoelen.
3 Verdeel de geroosterde groenten, gehakte oregano en geitenkaas over de opengesneden broodjes.
4 Verhit een grillpan een paar minuten op middelhoog vuur, leg de panini’s erin en zet een grote, stevige pan erop om ze wat aan te drukken. Gril de broodjes 3-4 minuten per kant, tot de kaas gesmolten en het brood niet al te donker is (pas op dat de pan niet te heet wordt). Laat de panini’s iets afkoelen, snijd ze dan diagonaal doormidden en serveer.
Per portie 697 kcal, 41,5 g vet (14,2 g verzadigd), 26,9 g eiwit, 57,7 g koolhydraten, 7,4 g suikers