Wafels

Wafels

Het is wafeldag! En wat wil je nog meer op deze feestelijke dag dan genieten van deze heerlijke wafels met pecannoten en sinaasappelschil. Afmaken met yoghurt en aardbeitjes en je hebt een perfecte start om alle uitdagingen die deze maandag in petto heeft te lijf te gaan.

Bereiding

1. Meng de beide meelsoorten, de suiker, het zout en het bakpoeder door elkaar.

2. Voeg de melk, het vanille-extract, de eieren en de boter toe en roer zorgvuldig. Doe de sinaasappelrasp en de pecannoten erbij en schep deze voorzichtig door het beslag.

3. Schep 120 ml beslag in een wafelijzer en houd de baktijd aan die door de fabrikant wordt aangegeven. Bak op die manier 4 wafels.

4. Garneer de wafels met een schep yoghurt en verdeel daar de aardbeien en de pecannoten over.

Voor 4 personen, bereidingstijd 35 minuten

  • 175 g volkorenmeel
  • 140 g roggemeel
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 430 ml sojamelk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 4 eetlepels gesmolten boter
  • de geraspte schil van een ½ sinaasappel
  • 50 g pecannoten, fijngehakt, plus wat extra om te bestrooien
  • 100 ml yoghurt
  • 100 g aardbeien

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten