6 personen
• 1 mango
• ½ ananas
• 1 pitaya (zie tip)
• 8 lychees, geschild
• 1 stervrucht (carambola), in plakjes
• vruchtvlees van 2 passievruchten
• eetbare bloemen (optioneel)
Pittige dressing
• blaadjes basilicum
• wat takjes koriander, gehakt
• 4 el suiker
• 2 stengels citroengras
• stukje gember van 3 cm
• sap van 2 citroenen
• sap van 4 limoenen
1 Schil de mango en ananas, snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ze in een schaal. Snijd de pitaya in stukjes en voeg ze toe. Je kunt de mooie schil eraan laten, maar eet hem niet. Schep de lychees, plakjes stervrucht en het passievruchtvlees erdoor.
2 Voor de dressing: stamp de basilicum, de koriander en de suiker in een vijzel tot een pasta. Verwijder de buitenste delen van het citroengras, schil de gember en snijd beide in stukjes; voeg ze toe aan de pasta en kneus ze om desmaken te laten vrijkomen.
3 Voeg het citroen- en limoensaptoe, roer alles goed door elkaar en verwijder dan de gember en het citroengras. Druppel de dressing over de vruchtensalade, strooi er eventueel de eetbare bloemen over en serveer.
Tip Pitaya’s (ook wel drakenvruchten genoemd) hebben een kiwiachtige smaak; ze zijn niet overal verkrijgbaar, maar wel in de meeste toko’s.