Bereiding 90 minuten, wachttijd 60 minuten. Voor 4 personen:
Voor de kersencompote:
Voor de pruimen/bramencompote:
Voor de crumble:
Voor de room:
1. Verwarm de oven voor op 190°C.
2. Maak de compotes door de ingredienten in 2 verschillende pannen aan de kook te brengen en 15 minuten op middelhoog vuur te laten pruttelen. Roer af en toe door.
3. Meng de ingrediënten voor de crumble tot er een kruimelig deeg ontstaat. Droog het deeg op een bakplaat ca. 20 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
4. Klop de slagroom met de overige ingrediënten op tot de dikte die je lekker vindt.
5. Schep de room, de crumble (houd wat achter) en compotes in laagjes in een schaal. Zet voor het serveren een uurtje in de koeling. Bestrooi voor serveren met wat achtergehouden crumble en bramen.
Wil je liever iets minder vet? Je kunt de room eventueel vervangen door alleen yoghurt.
Dit recept komt uit het boek Zondag, van Mireille en Arno van The Holy Kauw Company (€19,99, uitgeverij Snor).