6 taartjes
Extra nodig
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Leg 6 velletjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak 1 cm van de rand rondom een lichte insnijding in het deeg. Niet helemaal erdoorheen, slechts een inkeping.
2. Prik met een vork gaatjes in het binnenste vierkant. De buitenste rand wordt bij het bakken iets hoger.
3. Meng geitenkaas, 1 ei en ricotta met de mixer en verdeel het mengsel over de bladerdeegvelletjes. Alleen in het binnenste vierkantje, niet op de rand. Bestrijk de randen met losgeklopte eidooier.
4. Bak de taartjes ongeveer 20 minuten, of tot het bladerdeeg goudgeel en krokant is.
5. Haal uit de oven en leg plakjes verschillend gekleurde tomaten op de taartjes. Strooi er wat rucola of basilicum over, besprenkel met olijfolie en maal er peper over.
Per portie 483 kcal, 37,9 g vet (18,3 g verzadigd) 15,2 g eiwit, 19,5 g koolhydraten, 1,9 g suikers
Credits: Productie & receptuur Marian Flint – Fotografie Anna de Leeuw – Foodstyling Anoek Lorjé