Dat je je stukje vlees tijdens het avondeten niet hoeft te missen, bewijzen Sven en Jen met deze volkorenplaatpizza met groene asperges én een eitje. In drie simpele stappen maak je een maaltijd zoals je van het kookkoppel gewend bent: het is simpel, snel en perfect voor een drukke doordeweekse dag. Geniet ervan!
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
2. Snijd ongeveer 1 cm van de onderkant van de asperges, leg ze 3 minuten in gekookt water en laat ze vervolgens uitlekken. Snijd de rode ui in halve ringen en de tomaatjes in plakjes. Bestrijk de pizzabodem met de passata en verdeel er de rode ui en tomaatjes over. Verdeel de asperges over de pizza. Rasp de Parmezaanse kaas, strooi de kaas over de pizza en bak hem 25 minuten in de oven.
3. Kook intussen de eieren 5 tot 6 minuten, zodat ze nog een beetje zacht vanbinnen zijn. Pel de eieren, snijd ze in partjes en verdeel deze over de pizza. Beleg de pizza tot slot met de rucola en voeg een beetje verse peper toe.
Voedingswaarden per persoon:
634 kcal – 28g vet – 50g koolhydraten – 36g eiwit
Voor 2 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.