Voor 4 personen.
1. Begin met het maken van 2 liter visbouillon van 3 blokjes of koop het bij een viswinkel. Je hebt waarschijnlijk niet alles nodig. Laat de bouillon goed heet worden. Snijd intussen 2 kleine verse chorizoworstjes en 1 ui in plakjes, hak 1 rode paprika en 2 grote tomaten fijn en snijd 400 gram witvisfilet in grove stukken. Hak 3 tenen knoflook fijn.
2. Goed, dat staat klaar. Zorg ook dat de rest binnen handbereik is: 400 gram risottorijst, 1 theelepel gerookt paprikapoeder, 8 gepelde garnalen (darmkanaal verwijderd), 2 laurierblaadjes, een paar eetlepels bladpeterselie, 1 citroen, olijfolie, zout en peper.
3. Bak de vis en de hele garnalen rondom in 2 eetlepels olie tot ze kleuren. Leg op een schaal en bestrooi met zout en peper. Bak de chorizo, paprika, ui en knoflook 10 minuten in nog eens 1 eetlepel olie. Voeg de tomatenstukjes en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Op dit moment roer je de risottorijst, het paprikapoeder, de laurierblaadjes en zout en peper erdoor.
4. Laat dit vervolgens op laag vuur 20 minuten zacht koken tot de rijst beetgaar maar nog wel goed vochtig is. Giet er anders nog wat extra bouillon bij. Roer zo nu en dan om.
5. Voeg ook de vis en garnalen toe aan de ‘soep’ en laat 10 minuten heel rustig meesudderen.
6. Dien op in diepe borden en garneer met 1 part citroen en gehakte peterselie.