Viskoekjes met gamba’s

Intro

Waan je in Curaçao met deze heerlijke viskoekjes, zoals de locals ze daar zelf ook maken. Samen met versgegrilde gamba's is dit een ideale snack. 

Ingrediënten

Voor 8 stuks

Bereiding

1. Kook de aardappel in 10 minuten gaar, laat goed uitlekken en prak fijn.

2 Verwarm de oven voor op 220 °C.

3. Meng de vis met de aardappel, peper, ui, koriander en de limoen. Roer er 120 gram bloem door, kneed tot een deeg en vorm er 8 gelijke koekjes van. Zet ze 20 minuten in de vriezer.

4. Doe de overige bloem in een kom en meng in een andere kom de vissaus met de eidooiers. Neem de viskoekjes uit de vriezer, wentel ze door het ei-vissausmengsel en dan door de bloem. Verhit wat olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de koekjes in 3 minuten per kant goudbruin.

5. Bak de gamba’s met een scheutje olie in 4-5 minuten gaar ‒ keer af en toe om. Serveer ze samen met de viskoekjes en een pittige mayonaise (bijvoorbeeld Remia lemon-pepper​​​​​​​).