Bij taart denk je vaak aan rijke ingrediënten zoals room, boter en eieren. Maar dit recept van vijgentaart met hazelnoten bewijst eens te meer dat ook zonder al deze dierlijke producten je een ontzettende lekkere taart kunt maken. Want dit yummie taartje is namelijk helemaal vegan!
1. Mix alle ingrediënten voor de taartbodem tot je de substantie van kruimeldeeg hebt.
2. Bekleed de vorm met bakpapier. Druk het deeg in de vorm en zet het in de koelkast.
3. Laat de cashewnoten goed uitlekken. Mix alle ingrediënten voor de crème tot een glad, gelijkmatig mengsel. Schenk dit op de taartbodem en laat het 3 uur opstijven in de koelkast.
4. Snijd vlak voor het serveren de vijgen in vieren en leg ze op de crème. Bestrooi met gehakte hazelnoten en besprenkel met ahornsiroop.
Voor 4 personen. Bereiding 30 minuten, weektijd 12 uur, Koeltijd 3 uur
Bakgerei:
Bodem:
Crème:
Decoratie:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.