Voorgerecht voor 4 personen, bereiding ± 10 min, vegan/ glutenvrij
Dág klassieke rundercarpaccio, hallo carpaccio 2.0. Verpletter je gasten met dit heerlijke bordje met dungesneden vijgen, dragon, olijven en parmezaanse-kaaskrullen. Klinkt als een feestje toch? Is het ook! En om het helemaal af te maken gebruiken we een van onze favoriete olijfoliën van Carapelli, de Carapelli Il Centenario. Deze extra vergine olijfolie wordt gemaakt van olijven van eeuwenoude bomen, wat een verbluffend robuust en fruitig resultaat oplevert. We kunnen wel zeggen: Carapelli verstaat de kunst van de olijfolie!
1. Houd wat mooie dragonblaadjes apart en vijzel de rest van de dragon met een snuf zout fijn. Doe de Carapelli extra vergine olijfolie erbij en vijzel helemaal glad.
2. Snijd de vijgen in heel dunne plakjes en verdeel ze over een schaal. Bedruppel ze met wat zelfgemaakte dragonolie en een beetje azijn.
3. Schaaf de parmezaanse kaas in mooie krullen. Plet de olijven en scheur ze eventueel in stukje. Verdeel de olijven, dragon en pistachenootjes over de vijgen en bedruppel met nog wat olie.
4. Bestrooi tot slot met wat dragon, parmezaanse-kaaskrullen, zwarte peper en eventueel wat zoutvlokken en blaadjes.
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Carapelli (www.carapelli.nl).