Vietnamese springrolls

Bereiden

Rollen, dippen en happen maar! Wij kiezen voor Vietnamese springrolls met gamba’s en lekker veel veggies, maar je kunt ze vullen met alles wat je lekker vindt – van kipstukjes tot pittige tofu of bijvoorbeeld biefreepjes. 

1. Doe de mihoen in een kom en schenk er kokend water over. Laat 4 minuten weken. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.

2 Schrap de wortel en snij d de wortel en de komkommer in dunne reepjes. Hak de sla en kruiden fi jn. Hak de pinda’s fijn. Halveer de garnalen in de lengte.

3 Beleg de vochtige rij stvellen elk met wat sla, taugé, mihoen, 4 halve garnalen en reepjes wortel en komkommer. Bestrooi met de kruiden en pinda’s.

4 Vouw die kanten over de vulling en rol het vel er dan omheen. Serveer er kant-en-klare loempiasaus bij. 



Dit recept komt uit het boek 'Spring rolls' van Pauline Dubois (​€ 9,99, Gottmer Uitgevers Groep)