Vietnamese banh xeo met kip

Vietnamese banh xeo met kip

Door deze gevulde pannenkoekjes vergeet je bijna dat we al zo lang niet naar Azië kunnen afreizen. Het zijn de smaken waar we zo naar hunkeren: Aziatische pannenkoekjes met kip en het verrassende van krokante zeewier. Bovendien zijn ze leuk om samen te maken; zie het als een gezellig ‘uitstapje’ in eigen keuken, met lekkers toe!

Bereiding

1. Begin met het maken van de saus: doe de zoete chilisaus, het limoensap en de rijstazijn in een kommetje. Schil de gember, pel de knoflook en hak beide fijn. Roer ze door het chilisausmengsel en houd zolang apart.

2. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de rode peper en pel de rode uien. Snijd de rode peper en uien in dunne ringen. Snijd de Tao Kae Noi zeewierstrips in dunne reepjes en hak de munt- en korianderblaadjes grof. Doe alles in een kom, voeg de babyspinazie en taugé toe en hussel om.

3. Bestrooi de kippendijfilets royaal met zout. Verhit de zonnebloemolie en roomboter in een koekenpan en bak de kippendijfilets in 8-10 minuten rondom goudbruin.

4. Doe voor de pannenkoeken de rijstbloem, kokosmelk, het ei en kurkumapoeder in een kom en klop met een garde tot een mooi glad beslag. Voeg ongeveer 120 milliliter water toe en klop het beslag opnieuw glad. Snijd de Tao Kae Noi zeewierstrips in stukjes en meng ze door het beslag. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

5. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak de pannenkoek 2-3 minuten aan beide kanten. Leg de pannenkoek op een bord en houd warm onder aluminiumfolie warm. Bak zo nog 7 pannenkoeken van het beslag. Wanneer de koekenpan te droog wordt, kun je wat extra zonnebloemolie gebruiken.

6. Snijd de kippendijfilets in reepjes. Leg op elk bord 2 pannenkoeken en vul ze met spinaziesalade. Leg de kipreepjes erop en druppel de saus erover. Snijd de limoen in partjes en geef ze erbij om erover uit te knijpen.

Seaweed moves beyond sushi 

Experimenteer er lekker op los en laat zeewier shinen in meer dan alleen een rolletje sushi, want dit groene wier zorgt in een handomdraai voor een verrassende twist! De Crispy Seaweed zeewierstrips van Tao Kae Noi zijn niet alleen lekker als snack voor de lekkere trek maar ook perfect als topping van je favoriete soep of als knapperige toevoeging van je salade én nog veel meer dan dat. Dat bewijst dit gerecht dubbel en dwars.

Tao Kae Noi Crispy Seaweed Original strips wordt gemaakt van de crème de la crème onder de zeewieren en de makers stoppen er al hun passie en liefde in – en dat proef je!

Voor 4 personen (2 pannenkoeken p.p.)

Bereidingstijd: 35-40 minuten

  • 1 rode peper
  • 2 rode uien
  • 6 Tao Kae Noi Crispy Seaweed Original strips
  • blaadjes van 2 takjes munt
  • blaadjes van 4 takjes koriander
  • 150 g babyspinazie
  • 150 g taugé
  • 300 g kippendijfilets
  • zout
  • 1 el zonnebloemolie
  • 15 g ongezouten roomboter
  • 2 limoenen

Pannenkoeken

  • 200 g rijstbloem (verkrijgbaar bij natuurwinkel, biologische winkel, grotere supermarkten of online)
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 middelgroot ei
  • 3 tl kurkumapoeder
  • 120 ml water
  • 5 Tao Kae Noi Crispy Seaweed Original strips
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1-3 el zonnebloemolie

Saus

  • 3 el zoete chilisaus
  • sap van ½ limoen
  • 1 el rijstazijn
  • stukje gemberwortel (à 1 cm)
  • 1 teen knoflook

Ook nodig

  • koekenpan
  • garde
  • aluminiumfolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Simply Jamie cadeau