Venusschelpen met avocado

Intro

Koop de meest verse venusschelpen die je kunt vinden, maak ze goed schoon in een bad van koud water (om schelpresten en zand te verwijderen) en ga ermee aan de slag! Het ziet er extra mooi uit als je de bovenkant van de schelpen losmaakt van de onderkant, zodat je de avocado-dillevulling goed kan zien. 

Ingrediënten

Voorbereiding: 20 min.

Kooktijd: 10 min.

Bereiding



Kook de venusschelpen in een bodempje water op hoog vuur tot ze opengaan. Stort ze in een vergiet en vang het kookvocht op.

Roer de in blokjes gesneden avocado’s om met het sap van de uitgeperste citroenen, de olijfolie, de gehakte dille en 150 ml van het kookvocht.

Leg de venusschelpen, zonder de bovenste klep, in diepe borden en verdeel het avocadomengsel erover. Serveer dit gerecht lauw of koud.



Dit recept is afkomstig uit ‘Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light’ van Jean-François Mallet ( € 25,00, Kosmos Uitgevers).