Veggie kikkererwten rotirol

Veggie kikkererwten rotirol

De Caraïbische versie van een wrap is een Bajan roti: een opgerolde rotirol met aardappel, vol kruiden en pit dankzij de Scotch bonnet. Deze peper is erg heet en meestal geelrood van kleur. Op Barbados wordt deze rotirol veel gegeten als snack, maar dit gerecht is ook ideaal om thuis te serveren aan gasten.

Ingredienten

1. Meng in een kom de ingrediënten voor het rotideeg en kneed die tot een soepel deeg. Als het deeg erg plakt, voeg dan wat extra bloem toe. Is het deeg te droog? Voeg dan wat extra water toe. Dek af met een vochtige theedoek en laat 30 minuten rusten.

2. Verhit voor de veggie Bajan zonnebloemolie in een kookpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui in 5-6 minuten glazig. Voeg de knoflook, het kerriepoeder, de tijm en de adjuma-peper of madame-jeanette toe en bak 1-2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verlaag de temperatuur en laat met de deksel op de pan 15 minuten stoven.

3. Voeg de aardappels, kikkererwten en het kokend water toe tot alles net onderstaat. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 20-25 minuten stoven. Verwijder de adjumapeper of madame-jeanette.

4. Verdeel het rotideeg in 8 gelijke stukken en rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot cirkels van ½ centimeter dik.

5. Verhit zonnebloemolie in een pan op middelhoge temperatuur. Leg de roti in de pan en bestrijk met een kwast met zonnebloemolie. Bak 1-2 minuten per kant of totdat er bubbels en bruine vlekken ontstaan. Draai de roti om en bak de andere kant. Laat uit de pan glijden en dek af met een schone theedoek. Herhaal met de rest van het deeg.

6. Verdeel de rotiplaat over de borden en verdeel er gelijkmatig de vulling over. Vouw de onderkant naar binnen en rol de rotiplaat verder op. Serveer direct.

Voor de veggie Bajan

  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 adjuma- of madame-jeanettepeper*
  • 500 g kruimige aardappels, geschild en in blokjes
  • 400 g kikkererwten (blik), uitgelekt en afgespoeld
  • 200 ml kokend water
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Voor het rotideeg

  • 400 g bloem, en extra om te bestuiven
  • 250 ml warm water
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 1 el zonnebloemolie

* Houd je niet zo van pittig? Gebruik dan een rode chilipeper of halveer de hoeveelheid.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief