Vegetarische mini loempia’s

Intro

In de Chinese keuken zijn loempia's hartige, dunne deegrolletjes, gevuld met Chinese kool en andere groenten. Ze worden vaak gegeten tijdens het Chinees Nieuwjaar, dat ook bekendstaat als  het Spring Festival (Lentefeest), vandaar dat ze in het Engels spring rolls heten.

Ingrediënten

Voor 4 personen. 20 minuten voorbereiden, 15 minuten bereiden.


Voor de vulling

Bereiding1. Verhit voor de vulling een wok op hoog vuur. Voeg de eetlepel arachide olie toe, gevolgd door de lente-ui, de knoflook, de wortel en de Chinese kool. Roerbak 2 tot 3 minuten, tot de groenten zacht zijn. Voeg de waterkastanjes, de bamboescheuten, de taugé, de sojasaus, het zout en de peper toe. Roerbak nog 1 minuut, zet het vuur uit en meng de sesamolie erdoor. Schep de vulling in een kom en laat afkoelen.

2. Leg een loempiavel op een plank met een van de punten naar je toe en bestrijk de randen met het maïszetmeel-eimengsel. Schep een flinke eetlepel van het groentemengsel tot bijna in de onderste hoek van het loempiavel. Vouw de punt over de vulling, vouw de twee punten aan de zijkant naar binnen om de vulling in te sluiten en er een rolletje van 8 cm van te vormen en rol verder op naar de bovenste punt. Herhaal met de rest van de loempiavellen en de vulling.

3. Schenk zoveel arachideolie in een wok dat de loempia’s kunnen drijven en verhit tot 160 °C. Frituur de loempia’s in porties van vier in 3 tot 4 minuten goudbruin. Schep ze met een schuimspaan voorzichtig uit de olie en laat uitlekken op een rooster of een bord bekleed met keukenpapier. Serveer de hete loempia’s met zoete chilisaus om in te dippen.