Deze burgers zijn belachelijk lekker. Ik serveer ze altijd in broodjes, met mayonaise en augurkjes. Maak het jezelf makkelijk en bak ze eerst in de oven, dan kun je ze voor het eten snel op de barbecue afbakken.
1. Doe de pindakaas in de keukenmachine met 60 gram van de zwarte bonen, de knoflook, chilivlokken, komijn, olijfolie, het roggemeel, de limoenschil en zeezoutvlokken en pureer tot een heel dikke pasta. Schep de pasta in een grote kom en roer de rest van de zwarte bonen erdoor. Hak dan in de keukenmachine (tussendoor schoonmaken hoeft niet) met de pulseerknop de champignons fijn en schep ze door het zwartebonenmengsel.
2.Vorm met vochtige handen vier dikke burgers van het bonenmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 25-30 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven en keer ze 10 minuten voor tijd om, zodat ze aan beide kanten krokant worden.
Eet de burgers meteen, of neem ze mee naar een picknick. Laat ze in dat geval afkoelen, doe ze in een doosje en warm ze ter plekke op een hete, goed ingevette barbecue een paar minuten per kant op, zodat ze een lekker rooksmaakje krijgen. Knijp in beide gevallen de limoen erboven uit en maak de burgers af met een handje gehakte pinda’s en koriander. Leg ze op de hamburgerbroodjes en dien op.
Voor: 4 personen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Opdienen met
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.