Vegan spinazie-pestopasta

Vegan spinazie-pestopasta

Wij zijn gek op pasta! Al vanaf het moment dat we Lady en de Vagebond hebben gezien. Eet deze spinaziespaghetti nooit alleen, maar slurp de sliert en samen met je liefste!

Bereiding

1. Breng water met wat zout aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

2. Pel de knoflook en de uien. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en mix tot je een dikke saus hebt.

3. Verdeel de pasta over twee borden en schep hier de pesto overheen. Maak af met vers basilicum en zongedroogde tomaatjes.

Variatietip: Vervang de spaghetti eens door groenteslierten, hiervoor kun je bijvoorbeeld courgette, wortel of biet gebruiken.

Lunch/diner, bereidingstijd 15 minuten, voor 2 personen

Sojavrij, notenvrij

  • Snuf zout
  • 150 g spaghetti

Pesto:

  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 160 g hennepzaad
  • Kleine handvol basilicumblaadjes
  • 100 g spinazie
  • Sap van 1 citroen
  • 60 ml olijfolie
  • Snuf rode chilivlokken

Topping:

  • Vers basilicum
  • Zongedroogde tomaatjes

Tools:

  • Keukenmachine

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine