Vegan roomkaas met bieslook

Vegan roomkaas met bieslook

Is een toastje voor jou niet compleet zonder een dikke laag roomkaas, maar ben je vegan? Houd je vast: dit recept voor vegan roomkaas met bieslook doet je hunkeren naar meer. De variatie in toppings zijn eindeloos, maar wil je puur natuur dan kan dat natuurlijk ook. Deze veganistische roomkaas maak je met het grootste gemak zelf!

Bereiding

1. Meng alle ingrediënten, behalve de bieslook, in een keukenmachine of met een staafmixer en mix tot een gladde massa.

2. Voeg eventueel 1-2 extra eetlepels water toe om de gewenste dikte te krijgen. Roer daarna de bieslook door de roomkaas.

3. Schep in een bak en bewaar in de koelkast.

Serveer op bagels, brood of toastjes.

Voor: 200 gram, 4-5 dagen houdbaar
Bereidingstijd: 10 minuten

  • 200 g stevige tofu
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • 2 el citroensap
  • ½ tl fijngemalen zeezout
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • 1 el water
  • 10 g bieslook, fijngesneden

Verder nodig:

  • keukenmachine of staafmixer
  • goed afsluitbare bak

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief