Chocolade & matcha cream cake

Intro

Deze rijke chocoladetaart is zo’n succes dat mijn vrienden maar blijven vragen om meer.

Ingrediënten

Voor: 6-10 personen
Bereidingstijd: 30 minuten + 3 uur koelen
Nodig: keukenmachine, taartvorm met Ø van ca. 24 cm

Bereiding

1. Plaats het zakje met kokoscrème in een kom met kokend water zodat het vloeibaar word. Als het niet in een zakje zit kun je het in een kom boven een pan met kokend water vloeibaar laten worden.

2. Doe de Oreo koekjes in de keukenmachine en mix tot de koekjes zijn verkruimeld. Voeg de gesmolten plantaardige boter toe en mix tot het goed gemengd is.

3. Bekleed de taartvorm met bakpapier en verdeel de koekkruimels over de bodem. Druk goed aan om een egale laag te creëren. Zet de vorm in de koelkast.

4. Verwarm een pan water op laag vuur en zet hier een glazen kom op. Doe de chocolade in de kom en smelt au bain-marie. Roer af en toe door. Je kunt de chocolade ook in de magnetron laten smelten.

5. Voeg vervolgens de kokosmelk, de helft van de kokoscrème, 2 eetlepels ahornsiroop, het vanilleextract, de sinaasappelschil en het zout toe. Meng goed en verwarm nog 1 minuut.

6. Doe de rest van de kokoscrème in een kom en meng hier het matchapoeder, de havermelk en de rest van de ahornsiroop door.

7. Haal de taartvorm van de koelkast en giet het chocolademengsel erin. Verdeel lepels matchacrème over de taart en gebruik een satéprikker om het door het chocolademengsel te marmeren. Laat de taart 3 uur opstijven in de koelkast. Snijd in punten en serveer.

© Jason Tjon Affo