Vegan plaattaart met zoete aardappel

Intro

Een variatie op deze plaattaart die ook erg lekker is, maak je met dunne plakjes biet, hazelnoten en tijm. Ook pompoen en courgette lenen zich goed als beleg voor een plaattaart. Een slimme manier om lekker veel groente te eten!

Ingrediënten

Voor 1 plaattaart

40 minuten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de zoete aardappel, de knoflooktenen en de takjes rozemarijn op. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en zet 20 minuten in de oven.

3. Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uienringen tot ze zacht en helemaal gekaramelliseerd zijn. Dit kan tot 30 minuten duren; schep de uien iedere 5 minuten om.

4. Haal de zoete aardappel uit de oven en doe deze samen met de gepelde knoflook, kookroom en een snuf zout en peper in een blender of keukenmachine. Laat draaien tot een romige crème ontstaat.

5. Bekleed de bakplaat opnieuw met bakpapier en rol hier het bladerdeeg op uit. Smeer er de zoete-aardappelcrème over uit en strooi de uienringen erover.

6. Schuif de plaattaart 15 minuten in de oven. Let op: houd de plaattaart goed in de gaten. De uien kunnen vrij snel aanbranden, dus haal hem er op tijd uit!

7. Serveer met nog wat rozemarijn.