8 personen, 20 minuten en 1 nacht wachttijd
Tools: keukenmachine
Allergenen
vegan
raw
glutenvrij
sojavrij
1 Doe de dadels, walnoten en 75 gram kokosrasp in je keukenmachine en mix tot alles aan elkaar plakt. Druk dit in het bakblik en zet in de koelkast.
2 Kook de cashewnoten 10 minuten tot ze zacht zijn en doe deze, samen met 200 ml kokosmelk, kokosolie, de overige 50 gram kokosrasp en ahornsiroop in de keukenmachine. Maal alles fijn. Schep dit op de bodem van de kokostaart en zet weer terug in de koelkast.
3 Giet de overige 200 ml kokosmelk in een steelpannetje en verwarm. Breek de stukjes chocolade en roer deze door de kokosmelk. Roer tot ze helemaal zijn gesmolten. Giet over de kokoslaag van de bountytaart en zet deze een nachtje in de koelkast.
—
Dit recept komt uit het boek ‘Easy vegan‘ van Sanne van Living the Green Life (€ 20,00, Kosmos Uitgevers).