Voor de biet Wellington
Voor de minty mushy peas
BENODIGDHEDEN
* Wil je het gerecht plantaardig maken? Vervang dan het ei door ongezoete sojamelk.
1. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de champignons, spinazie, walnoten, ui en de knoflook 5 minuten totdat de ui glazig begint te worden. Voeg de balsamicoazijn, gedroogde tijm en de platte peterselie toe en bak het geheel nog 10 minuten tot het meeste vocht is verdampt. Proef en breng op smaak met zout en peper.
2. Rol het bladerdeeg met bakpapier horizontaal uit op een bakplaat. Verdeel in het midden van het deeg het champignonmengsel en laat 5 centimeter aan de randen vrij.
3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
4. Snijd de onderkant van de bietjes en leg ze in een verticale rij in het midden van het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg strak op en vouw het deeg aan de randen dicht tot een compact pakket. Laat de randen van het deeg ongeveer 1 centimeter overlappen en snijd het overtollige deeg weg. Druk de randen goed aan zodat er geen open ruimtes ontstaan tijdens het bakken.
5. Draai de biet Wellington voorzichtig om, zodat de gladde kant bovenop zit. Steek of snijd wat streepjes in het deeg en gebruik eventueel het overtollige deeg om versiersels te maken. Splits het ei, klop de eidooier los en bestrijk er de bovenkant van de biet Wellington mee. Bak de biet Wellington in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en knapperig.
6. Kook in de tussentijd de doperwten 10 minuten in ruim kokend water met een snuf zout. Giet af en laat goed uitlekken. Mix de doperwten in een keukenmachine tot er een grof mengsel ontstaat of gebruik een vork om de doperwten te pureren. Meng alle ingrediënten voor de minty mushy peas in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
7. Verdeel de biet Wellington over de borden en serveer direct met de minty mushy peas.