Vaak vergeten we peulvruchten een vaste plek in ons voedingspatroon te geven, terwijl ze een enorme aanvulling en een goede vervanger zijn voor vlees en dus ideaal voor een dagje vegetarisch. Peulvruchten zijn rijk aan vezels en eiwitten. Goed voor je darmen, energieniveau en gevoel van verzadiging.
1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verwarm intussen de olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 5 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de spinazie, walnoten, tomaatjes en courgette toe. Bak 5 minuten; schep regelmatig om. Schep de linzen door het groentemengsel en warm 5 minuten door. Roer de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden erdoor.
3. Doe de spaghetti in een schaal. Schep de saus erop en garneer met vers basilicum en eventueel wat geraspte kaas.
Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met 7 recepten voor meer energie en balans uit Charlie’s Kitchen. Het hele gratis weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.
Voor 4 personen. Vega(n).
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.