Voor ongeveer 24 ballestjes (voor ongeveer 6 personen)
Voorbereiding + bereiding: 40 minuten
Opdienen met
* Heb je geen tomatensaus (meer) in de koelkast staan? Meng dan gewoon 2 blikken tomatenblokjes van 400 g met 3 el tomatenpuree. Laat 30 minuten koken in plaats van 5 minuten. Proef en breng op smaak met zout en peper.
TIP Voor een notenvrij alternatief vervang je de pijnboompitten door pompoen- of zonnebloempitten.
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C (gasstand 6) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Hak de zonnebloempitten in een foodprocessor fijn tot het mengsel de textuur heeft van grof meel. Doe de rest van de ingrediënten voor de polpette erbij, bestrooi met zout en peper en pureer tot het een glad mengsel is. Doop twee lepels in heet water en schud overtollig water eraf. Schep een volle eetlepel van het polpettemengsel en schep dit een paar keer van de ene op de andere lepel tot je een gladde quenelle hebt. Of gebruik je handen en maak mooie balletjes. Leg op de bakplaat en herhaal met de rest van het mengsel. Bak ongeveer 20 minuten of tot ze vanbinnen gaar en vanbuiten goudkleurig en knapperig zijn.
3. Serveer met courgettenoedels of pasta met tomatensaus. Maak af met kaas, pijnboompitten, basilicum, zout, peper en een scheutje olijfolie.
Dit recept is afkomstig uit een weekmenu met recepten uit The Green Kitchen at Home. Klik op de afbeelding hieronder voor het gehele menu.