Je gelooft me vast niet als ik je vertel dat mijn tweede naam Popeye is. Maar het is echt waar. Toen ik werd geboren had ik zulke brede schouders dat mijn ouders het wel toepasselijk vonden me te vernoemen naar deze spinazieetende zeeman. Ze hadden toen nog geen idee hoe goed die naam bij me zou gaan passen, als voorvechter voor meer groentes en als groot liefhebber van spinazie (alleen de tatoeage en de biceps ontbreken nog). Deze polpette zijn licht en luchtig en vullend tegelijk. Vaak snoepen we er al een paar direct van de bakplaat, maar op een bord met tomatensaus en linguine of courgettenoedels zijn ze nog lekkerder.
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C (gasstand 6) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Hak de zonnebloempitten in een foodprocessor fijn tot het mengsel de textuur heeft van grof meel. Doe de rest van de ingrediënten voor de polpette erbij, bestrooi met zout en peper en pureer tot het een glad mengsel is. Doop twee lepels in heet water en schud overtollig water eraf. Schep een volle eetlepel van het polpettemengsel en schep dit een paar keer van de ene op de andere lepel tot je een gladde quenelle hebt. Of gebruik je handen en maak mooie balletjes. Leg op de bakplaat en herhaal met de rest van het mengsel. Bak ongeveer 20 minuten of tot ze vanbinnen gaar en vanbuiten goudkleurig en knapperig zijn.
3. Serveer met courgettenoedels of pasta met tomatensaus. Maak af met kaas, pijnboompitten, basilicum, zout, peper en een scheutje olijfolie.
Dit recept is afkomstig uit een weekmenu met recepten uit The Green Kitchen at Home. Klik op de afbeelding hieronder voor het gehele menu.
Voor ongeveer 24 ballestjes (voor ongeveer 6 personen)
Voorbereiding + bereiding: 40 minuten
Opdienen met
* Heb je geen tomatensaus (meer) in de koelkast staan? Meng dan gewoon 2 blikken tomatenblokjes van 400 g met 3 el tomatenpuree. Laat 30 minuten koken in plaats van 5 minuten. Proef en breng op smaak met zout en peper.
TIP Voor een notenvrij alternatief vervang je de pijnboompitten door pompoen- of zonnebloempitten.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.