Sauzijnen- broodjes

Intro

Saucijzenbroodjes zijn áltijd een goed idee. Bij dit recept is er deeg in het gehaktmengsel verwerkt, om precies te zijn soezendeeg, waardoor de gehaktvulling luchtiger wordt. Zorg dat je de broodjes royaal vult zodat ze een goede vlees-deegverhouding hebben. Enjoy!

Ingrediënten

8 broodjes | 60 minuten

Bereiding

  1. Verwarm het water met de melk en de boter in een klein pannetje op medium vuur totdat de boter is gesmolten.
  2. Zet het vuur lager en voeg de bloem toe. Roer continu met een houten lepel en verwarm ca. 5 minuten om de bloem te laten garen.
  3. Haal het pannetje van het vuur en roer een ei door het bloemmengsel; blijf roeren totdat het ei volledig is opgenomen en er een glanzend soezendeeg is ontstaan. Laat het soezendeeg afkoelen tot kamertemperatuur. Doe intussen het gehakt in een mengkom, voeg de peper en het zeezout toe en kneed dit door het gehakt.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg intussen de plakjes bladerdeeg op je werkblad en laat ze ontdooien. Kneed het afgekoelde soezendeeg door het gehakt en schep het gehaktmengsel in een spuitzak. Knip de punt van de spuitzak af, zodat er een opening van 2½ tot 3 centimeter ontstaat. Spuit op ongeveer een derde van de onderkant mooie horizontale cilinders van het gehaktmengsel op de plakjes bladerdeeg.
  5. Bestrijk de onderste randen van het bladerdeeg licht met water en vouw de bovenkant van de deegplakjes over de gehaktvulling. Druk de lange randen van het deeg met een vork aan.
  6. Klop het tweede ei los en bestrijk de saucijzenbroodjes met het losgeklopte ei. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de saucijzenbroodjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
  8. Haal de saucijzenbroodjes uit de oven. Eet ze warm of laat ze op een rooster afkoelen.