Marmelade is een jamsoort waarin zowel het sap als de schil van een vrucht in is verwerkt. Hierdoor krijgt het een bitterzoete smaak. In dit recept combineren we frisse citroen met warme vanille. Een heerlijke combi!
1. Doe 1 liter water in een grote pan. Voeg het sap van de satsuma’s en citroenen toe.
2. Snijd de schil in dunne repen en voeg met de vanille toe. Laat ¾u zachtkoken tot de schillen zacht zijn.
3. Verwarm de oven voor op de laagste stand en verwarm de suiker 15 minuten op een bakplaat.
4. Als de schilletjes heel zacht zijn, doe je de suiker erbij; roer tot deze is opgelost. Zet het vuur hoger en kook in ca. 20 minuten in tot een jamsubstantie.
5. Laat 10 minuten staan en schenk in gesteriliseerde potten.
Ca. 4 potten van 340 g
• 500 g satsuma’s, gehalveerd
• 2 citroenen, gehalveerd
• 1 vanillestokjein vieren
• 1 kg kristalsuiker
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.