Parelcouscous met witte kaas
Intro
Wist je dat parelcouscous gemaakt wordt van durumtarwe? Het wordt eerst gemalen tot meel en daarna wordt er een deeg van gemaakt. Die rollen ze op en zeven ze tot er kleine balletje overblijven. Tot slot worden die gestoomd en gedroogd, et voilà: parelcouscous.Ingrediënten
4 personen | 40 minuten
• 250 g parelcouscous
• 4 el olijfolie
• 1 grote rode ui
• 2 tenen knoflook
• 1 aubergine
• 1 rode paprika
• 1 courgette
• 10 g verse munt
• 10 g verse koriander
• 500 ml groentebouillon
• ½ ingelegde citroen
• 1 el ras el hanout
• 200 g witte kaas (bijv. feta)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de parelcouscous met 1 el van de olie en spreid uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster de parelcouscous ca. 10 min. in de oven tot hij lichtbruin kleurt.
- Snipper intussen de ui, hak de knoflook en snijd de aubergine, paprika en courgette in kleine blokjes. Snijd de kruiden fijn.
- Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de parelcouscous toe. Kook in ca. 10 min. beetgaar.
- Verwijder het vruchtvlees van de ingelegde citroen, dit wordt niet gebruikt. Hak de schil fijn.
- Verhit de rest van de olie in een hapjes- of braadpan en bak hierin de ui en aubergine ca. 5 min. Voeg de paprika, courgette en knoflook toe, bestrooi met de ras el hanout en bak alles samen nog ca. 5 min. tot alle groenten gaar zijn. Schep de parelcouscous, ingelegde citroen en ¾ van de verse kruiden door het gerecht en breng op smaak met zout.
- Verdeel over borden of serveer op een grote schaal samen met de rest van de kruiden en verbrokkelde witte kaas.
Tip: Je kunt de witte kaas ook eerst marineren. Snijd hem daarvoor in blokjes en meng die met een paar eetlepels olijfolie, zoet paprikapoeder en fijngehakte munt en peterselie.