Unicorn farts

Intro

Glitterende hoopjes eiwit! Hoe leuk en makkelijk is het om deze scheetjes te maken! Een snel recept dat iets weg heeft van een Italiaanse meringuebasis omdat je de suiker verhit. Kleur ze naar eigen idee en uiteraard mag je ook een kartelspuitmond gebruiken voor de variatie.

Ingrediënten

Voor 60 stuks, voorbereiding: 10 minuten,

bereiding: 60 minuten:

Bereiding


 
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi de suiker erop. Zet de bakplaat 7 minuten in de voorverwarmde oven. Ondertussen klop je het eiwit in een mengkom van een staande mixer. Begin rustig met kloppen zodat er belletjes kunnen vormen en ga dan steeds sneller met kloppen totdat het eiwit stijve witten pieken vormt.
 
2. Haal de suiker uit de oven en draai de temperatuur van de oven terug naar 95 °C. Schep de hete suiker voorzichtig lepel voor lepel bij het eiwit met de mixer op hoge snelheid. Als alle suiker is toegevoegd zet de mixer dan op de hoogste snelheid en laat dit 5 minuten kloppen zodat alle suiker is opgelost. Controleer dit door met duim en wijsvinger een beetje eiwit te pakken en te voelen of er nog suikerkristallen in zitten. Zo ja, ga dan nog even door met kloppen totdat het glanzend, glad en stijf is geworden. Klop op het laatste moment het merg van het vanillestokje of de vanillepasta erdoor.
 
3. Neem een spuitzak met een gladde spuitmond met een diameter van circa 1,5 cm. Leg de spuitzak zo dat deze open blijft staan, sla eventueel de rand om. Neem een lange penseel en smeer van beneden naar boven de zes verschillende kleuren in de spuitzak. Schep voorzichtig de eiwitten erin.
 
4. Draai de bovenkant van de zak dicht, bekleed een of meer bakplaten met bakpapier, houd de spuitzak recht boven de bakplaat, spuit toefjes eiwit op het bakpapier en bestrooi met glitter, sterretjes of sprinkles.
 
5. Bak de schuimpjes in de oven in 40-50 minuten gaar of totdat ze makkelijk van het bakpapier loskomen. Laat ze afkoelen op de bakplaat.
 
Tip: Warme suiker toevoegen aan de eiwitten zorgt ervoor dat je direct een mooie glanzende stabiele meringue krijgt.