Chocolade-tartelettes

Bereiden

Alsof je bij de Franse bakker staat, zo voelt het als je deze tartelettes gebakken hebt. Met deze kleine taartjes maak je werkelijk iedereen gelukkig. Het brosse deeg en de smaakvolle vullingen doen je verlangen naar meer.

1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng hier een deeg van.

2. Verpak het deeg in  plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

3. Vet 8 tot 12 tartelettevormpjes (of ringen, plaats die op een met bakpapier beklede bakplaat) met een doorsnede van 8-10 centimeter en een hoogte van ongeveer 2 centimeter in. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 à 4 millimeter en bekleed de taartvormpjes daarmee. Prik de bodem van de taartjes meerdere malen in met een vork en zet de vormpjes vervolgens minimaal 30 minuten in de koelkast.

4. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Bak de taartbodempjes daarna goudbruin in 10-15 minuten. Laat de bodempjes 10-15 minuten afkoelen in de vorm. Haal ze uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.

5. Sla de banketbakkersroom los en verdeel deze met behulp van een spuitzak of lepel over de gebakken tartelettes.

6. Doe de slagroom, honing en het zout in een steelpan en breng aan de kook. Doe de chocolade in een kom en giet de kokende room daaroverheen. Roer het mengsel door tot de chocolade is  opgelost. Voeg de boter toe en meng alles met de staafmixer tot een glanzende ganache.

7. Giet de ganache in de gebakken tartelettes en laat ze opstijven in de koelkast.

Garneer de chocoladetartelettes met verse frambozen en bestuif ze licht met poedersuiker.

Dit recept komt uit het boek ‘Bakbijbel’ van Rutger van den Broek (€29,99, Carrera Culinair).

[Credits: fotografie Harold Pereira]

 Win een broodbox!


Maak kans op 1 van de 3 broodboxen die wij verloten!