Uitgebreid Palestijns ontbijt

Uitgebreid Palestijns ontbijt

Heb je in zin in een uitgebreid (Palestijns) ontbijt? Heerlijk om op zondag uit te pakken met lekkers. Vers brood, za’atar (een mengsel van oregano, sumak en sesamzaad) en olijfolie staan als koningen op tafel. Wil je meer inspiratie voor lekkere ontbijtjes? Kijk dan eens bij onze ontbijtrecepten, we hebben er meer dan genoeg voor elk moment!

Bereiding

Gefrituurde eitjes met sumak en peterselie

1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en frituur hierin de eitjes 1 minuut op hoog vuur. Draai het vuur dan laag en laat ze nog even doorgaren; zo worden je eitjes niet rubberachtig, maar smeuïg.

2. Snijd de peterselie heel fijn. Bestrooi de gefrituurde eitjes flink met sumak, peterselie en zoutvlokken. Serveer ze met warme pitabroodjes. brood met za’atar & olijfolie 1 Maak mooie bergjes za’atar op borden en schenk daaromheen frisgroene olijfolie. Dip vers brood eerst in de olijfolie en daarna in de za’atar.

Brood met za’atar & olijfolie

1. Maak mooie bergjes za’atar op borden en schenk daaromheen frisgroene olijfolie. Dip vers brood eerst in de olijfolie en daarna in de za’atar.

Gebakken halloumi met tomaat & oregano

1. Snijd de halloumi in plakken en bak die in een droge koekenpan goudbruin.

2. Halveer de kerstomaatjes en bak  5 minuten mee. Pluk de blaadjes van de oregano.

3. Besprenkel met flink wat olijfolie en serveer met de oregano en zoutvlokken.

Amandel-dadelnoga met kardemom & sinaasappel

1. Stamp de zaadjes van  2 kardemompeulen fijn in een vijzel.

2. Maal de amandelen middelgrof in de keukenmachine. Ontpit de dadels en hak ze fijn. Kneed met je vingers de dadels met de fijngemalen amandelen, kardemom en sinaasappelrasp grondig tot een gelijkmatige pasta.

3. Bestrooi een mooi vormpje of schaaltje (niet te diep) met poedersuiker en druk de pasta er in een gelijkmatige laag in. Laat dit 5 minuten opstijven in de koelkast. Haal de vorm uit het schaaltje, snijd in puntjes of blokjes en serveer de amandel-dadelnoga bij een kopje geurige thee.

 

Credits fotografie: Saskia van Osnabrugge; recepten: en foodstyling Ingmar Niezen

Voor 4 personen

Gefrituurde eitjes met sumak en peterselie

  • 200 ml olijfolie
  • 6 eieren
  • ½ bosje bladpeterselie
  • sumak (mediterrane winkels)
  • zoutvlokken

Gebakken halloumi met tomaat & oregano

  • 1 plak halloumi (à 220 g),  (schapen-/geitenkaas)
  • 250 g kerstomaatjes
  • ½ bosje oregano
  • olijfolie
  • zoutvlokken

Amandel-dadelnoga met kardemom & sinaasappel

  • 2 kardemompeulen
  • 100 g geroosterde, gezouten amandelen
  • 15 medjoul dadels
  • rasp van ½ sinaasappel

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief