Bladerdeeg is een uitstekend basisingrediënt om allerlei lekkere en mooi uitziende hapjes te maken. Die bij uitstek geschikt zijn om te delen. Super dus voor een feestje of een aangeklede borrel. Leg de met ui gevulde bladerdeegblaadjes rondom een camembert kaasje, bak het af in de oven en iedereen kan een blaadje plukken en dippen in de gesmolten kaas. Fingerfood waarbij je fingers aflikt.
1. Laat de uien met de suiker 10 minuten karamelliseren in een koekenpan. Schep regelmatig om. Laat afkoelen.
2. Snijd met een glas zo veel mogelijk cirkels uit het deeg.
3. Leg 1 theelepel gekaramelliseerde ui op elke cirkel. Klap de cirkels dubbel en dan nogmaals, zodat de dunste delen elkaar raken. Rol de randen lichtjes om, zodat je een bloemblaadje krijgt. Leg een camembert in een houten doosje (verwijder het plastic) in het midden van een taart- of springvorm. Leg de bloemblaadjes rondom de camembert. Bestrijk alle zichtbare delen van het deeg met eidooier. Bak de taart 25 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C. Serveer warm of lauw.
Voor 6 personen, voorbereiding 20 minuten, bereiding 25 minuten.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.