Uientaart met camembert

Uientaart met camembert

Bladerdeeg is een uitstekend basisingrediënt om allerlei lekkere en mooi uitziende hapjes te maken. Die bij uitstek geschikt zijn om te delen. Super dus voor een feestje of een aangeklede borrel. Leg de met ui gevulde bladerdeegblaadjes rondom een camembert kaasje, bak het af in de oven en iedereen kan een blaadje plukken en dippen in de gesmolten kaas. Fingerfood waarbij je fingers aflikt.

Bereiding

1. Laat de uien met de suiker 10 minuten karamelliseren in een koekenpan. Schep regelmatig om. Laat afkoelen.

2. Snijd met een glas zo veel mogelijk cirkels uit het deeg.

3. Leg 1 theelepel gekaramelliseerde ui op elke cirkel. Klap de cirkels dubbel en dan nogmaals, zodat de dunste delen elkaar raken. Rol de randen lichtjes om, zodat je een bloemblaadje krijgt. Leg een camembert in een houten doosje (verwijder het plastic) in het midden van een taart- of springvorm. Leg de bloemblaadjes rondom de camembert. Bestrijk alle zichtbare delen van het deeg met eidooier. Bak de taart 25 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C. Serveer warm of lauw.

Voor 6 personen, voorbereiding 20 minuten, bereiding 25 minuten.

  • 6 uien, gesnipperd
  • 20 g suiker
  • 3 rollen koelvers bladerdeeg
  • 1 camembert
  • 1 eidooier

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten