Tunesische vissoep

Intro

Gebruik dagverse vis, het liefst van het seizoen. Als je geen kabeljauw kunt vinden, kun je ook andere witvis gebruiken zoals tilapia, pangasius, koolvis of zeewolf. Mounir: “Als je alle groenten pureert, wordt je soep nog meer gebonden. Wil je hem minder pittig? Laat de harissa dan weg.’

Ingrediënten

Voor 6 personen. Voorbereiding 20 minuten. Bereiding 20 minuten + 20 minuten kooktijd.


Extra nodig


*Harissa (voor 100 g)

Voorbereiding 10 minuten + 2 uur wachten. Bereidingstijd 5 minuten.


Extra nodig


Gebruik dagverse vis, het liefst van het seizoen. Als je geen kabeljauw kunt vinden, kun je ook andere witvis gebruiken zoals tilapia, pangasius, koolvis of zeewolf.

 

Bereiding1. Doe de visbouillon in een soeppan en voeg de paprika, aardappel, wortel, knoflook, ui, laurierblaadjes, het komijnzaad en de saffraandraadjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur afgedekt 20 minuten prut telen.

2. Zeef de soep en giet de bouillon in een blender. Voeg de helft van de gekookte groenten met de tomatenblokjes en harissa toe en pureer ze zodat de soep iets bindt.

3. Gooi de laurierblaadjes weg. Schep de rest van de gekookte groenten terug in de soeppan en giet de gepureerde soep erbij. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.

4. Voeg 5 minuten v oor het serveren de kabeljauwfilet aan de soep toe en laat hem in de soep garen. Verdeel de kabeljauwfilet en groenten eerlijk over de soepkommen en schenk hier de soep over.
 
TIP
Als je alle groenten pureert, wordt je soep nog meer gebonden. Laat de harissa weg als je de soep
niet pittig wilt hebben.

Harissa – Tunesische peperpasta
1. Halveer de chilipepers om te controleren of de binnenkant geen beestjes bevat. Week ze vervolgens circa 2 uur in koud water. Giet ze door een fijne zeef (het zaad moet ook opgevangen worden) en laat ze goed drogen.
 
2 Maal de pepers samen met de knoflook in een keukenmachine tot een pasta. Breng op smaak met het
karwijzaad en zout.