Tuinbonen met Serrano ham & munt

Intro

Dit makkelijke recept is extra lekker als je er wat manchego of andere kaas over schuift. Serveer met een fris stukje vis. 

Ingrediënten

4 PERSONEN

• 200 g gedopte tuinbonen (ontdooid indien uit de diepvries)

• olijfolie

• 1 sjalotje, gesnipperd

• 75 g serranoham, gesneden

• 200 g doperwten (ontdooid indien uit de diepvries)

• handvol muntblaadjes, gehakt

• scheutje citroensap

• brood, voor erbij

Bereiding



1. Verwijder de grijze velletjes van de tuinbonen. Fruit in wat olie de sjalotsnippers in 2–3 minuten zacht. Voeg de ham toe en bak die 1 minuut mee. Roer de doperwten en tuinbonen, de munt, een scheutje olie en wat citroensap erdoor.

2. Voeg zout en peper naar smaak toe en geef er sneetjes stokbrood bij.