Met dit recept tover je heel makkelijk een heerlijke maaltijd op tafel. We zetten alles in kleine bakjes klaar en iedereen mag zelf zijn eigen taco maken. Je kunt dus zelf kiezen wat je lekker vindt! Saar gaat voor kip, sla en avocado. Janna wil er ook nog lekker veel kaas op. En Bram probeert altijd zo veel mogelijk van alles opeen taco te krijgen. Daarna komt het allerleukste: je mag ook nog eens lekker met je handen eten. Jammie!
1. Verwarm de oven voor (kijk op de verpakking van de tostada’s voor de oventemperatuur). Snijd de kipfilet in reepjes van 3 cm en laat de kidneybonen uitlekken.
2. Zet een koekenpan op het vuur en doe de olijfolie in de pan. Doe de kip, de paprikapoeder en peper en zout naar smaak erbij. Bak de kip op middelhoog vuur, al roerend, in ca. 6 min. gaar.
3. Doe de kidneybonen erbij en bak die 1 min. mee.
4. Snijd de ijsbergsla in reepjes.
Salsa
5. Snijd de tomaat in plakjes, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van 1 cm.
6. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Meng twee derde van de tomaat met de peterselie en doe in een kommetje.
Guacamole
7. Snipper de sjalot (snijd hem in piepkleine stukjes) en pers 1 limoen uit.
8. Halveer de avocado’s in de lengte, schep de pit eruit met een theelepel en schep het vruchtvlees eruit met een grote lepel. Doe de avocado in een kom en schenk de helft van het limoensap erbij.
9. Prak de avocado grof met een vork. Pers de knoflook erboven, roer de sjalot en de overgebleven een derde gesneden tomaat erdoor. En zout en nog wat limoensap als je dat lekker vindt. Maar proef eerst even. Nu is de guacamole klaar
10. Verwarm de tostada’s in de oven zoals op de verpakking staat. Maak een tostada met sla, kip, guacamole en zure room. Bestrooi met kaas.
Of doe alle toppings in kommetjes. En laat iedereen aan tafel lekker zelf bepalen wat ze in of op de tostada doen. Serveer met partjes limoen, zoals in Mexico