Tosti’s uit mumbai

Intro

'Mijn vriendin Roopa Gulati had me er al over verteld. Deze toasties worden in Mumbai op straat verkocht. Ik was nogal sceptisch over kaas met specerijen, maar inmiddels bak ik deze tosti’s tegenwoordig vaak zelf. Op sommige avonden snak ik nu eenmaal naar Indiaas eten zonder me arm te willen kopen bij een afhaal. Ze zijn heerlijk voor een avond voor de tv, liefst met een koud biertje erbij', vertelt Diana Henry in haar boek Simpel.

Ingrediënten

Voor 1 persoon:

 

Voor de chutney:


Voor de sandwich:


 

Bereiding


 
1. Doe alles voor de chutney (behalve het citroensap) in een vijzel en wrijf het fijn. Je kunt ook alles samen fijnhakken, maar de chutney wordt in een vijzel beter. Doe er het citroensap bij.
 
2. Bestrijk de twee sneetjes brood met chutney. Beleg de ene snee met kaas, tomaat en ui en strooi er de specerijen over. Leg de andere snee brood erop.
 
3. Neem zo mogelijk een tosti-ijzer en beboter de buitenkant van de sandwich zoals gewoonlijk, of smelt een klont boter met de olie in een koekenpan en bak de tosti op niet te hoog vuur een minuut of drie per kant; leg er iets zwaars op (ik zet een zwaar blik op een plat pannendeksel).

4. Zorg dat de tosti niet verbrandt, en pas de hitte van het vuur zo nodig aan: de kaas moet wel smelten. Serveer de tosti meteen.

Dit recept komt uit het boek ‘Simpel’ van Diana Henry (€24,99, Kosmos Uitgevers).