Een heerlijke Amerikaanse uitvinding, die niet meer weg te denken is van het Hollandse lunchmenu; de Tuna Melt. Met dit recept maak je hem zelf, precies zo als je hem in een restaurant ook eet. Luxe thuis, maar toch lekker simpel.
Oven:
1. Meng alle ingrediënten voor de tonijnspread en voeg zout en zwarte peper naar smaak toe.
2. Bestrijk een snee desembrood met de tonijnspread.
3. Bestrooi met de ui en beleg met de cheddar.
4. Top af met de andere snee desembrood en gril de tosti 5 minuten in de oven tot de cheddar gesmolten is.
Serveren: snijd de tosti diagonaal doormidden en serveer met de honing-dillesaus.
Variatie: de Tuna Melt is ook lekker met jalapeños. Hak ½ eetlepel jalapeños en verdeel die over de tonijnspread.
Honing-dillesaus:
1. Fruit de knoflook gedurende 1 minuut in een koekenpan.
2. Voeg de mosterd, crème fraîche en honing toe en kook in 6 minuten op laag vuur door.
3. Strooi de dille, het zout en de peper in de pan en laat afkoelen voordat je het gebruikt. Door het afkoelen wordt de saus dikker.
Dit recept komt uit het boek ‘Het ultieme tostiboek’ van Jasper Kool (Uitgeverij Carrera).
Voor de tonijnspread:
Voor de tosti:
Honing-dillesaus, om in te dopen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.