Stop de smaak van een traditioneel tortillagerecht eens in een lekker soepje! De pittige chilipeper gaat geweldig samen met de romige avocado, de reepjes kip en knapperige tortillareepjes.
1. Verhit wat olie en fruit de uisnippers, plakjes knoflook en gesneden chilipepers 5 minuten. Voeg de tomaten toe en bak ze 10 minuten mee. Voeg nu zout en peper toe, gevolgd door de bouillon. Laat de soep nu 20 minuten zachtjes koken.
2. Bak intussen de reepjes tortilla goudbruin in wat olijfolie; laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met wat zout.
3. Verdeel de reepjes kippenvlees kip over 4 kommen en schenk de soep erin. Verdeel de tortillareepjes, avocado en koriander erover. Geef de partjes limoen erbij.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
4 personen
• olijfolie
• 2 uien, gesnipperd
• 2 tenen knoflook, in plakjes
• 1–2 rode chilipepers, dungesneden (zaadjes eventueel verwijderd)
• 4 tomaten, gesneden
• 1 l kippenbouillon
• 2 maïstortilla’s, in reepjes
• 250 g gekookte kip, in reepjes
• 2 avocado’s, ontpit, geschild en in plakjes
• blaadjes van ½ bosje koriander
• 1 limoen, in 4 partjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.