Tonijncarpaccio met miso-groenten

Intro

Deze tonijncarpaccio is een perfecte starter voor een gezellig diner met vrienden. Een recept van Jamie Oliver zoals je het van hem mag verwachten: easy, net een beetje meer show en vooral ontzettend lekker. Het voordeel is dat je deze tonijncarpaccio heel goed kunt voorbereiden en als jullie aan tafel gaan je enkel nog de laatste hand aan dit voorgerecht hoeft te leggen.

Ingrediënten

Voor 2 personen

Bereiding

VAN TEVOREN (Als je wilt, kun je de voorbereiding ook op de dag zelf doen.)

1. Kook de quinao volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de edamameboontjes de laatste 2 minuten mee. Giet ze af en laat ze afkoelen.

2. Bereid de knapperige groenten rustig voor – het is een leuk om een mooie mix te gebruiken, dus een perfect moment om de koelkast leeg te maken – en snijd ze fijn. Een dunschiller kan hierbij goed van pas komen.

3. Meng de witte misopasta door de rijstwijnazijn en maak de voorbereide groenten, quinao en edamame met het mengsel aan – door het een nachtje te laten staan, intensiveren de smaken. Verwijder de zaadjes uit de rode peper, hak de peper en  doe hem in een schoon jampotje. Schil en rasp de gember, pers de limoen uit, doe de gember en het limoensap met de sesamolie en sojasaus in het potje en draai de deksel erop.

4. Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur, schud ze regelmatig om tot ze licht goudbruin zijn, en doe ze in een kommetje.

5. Schroei de tonijnsteak slechts 20 seconden aan elke kant, haal het met een tang uit de pan en laat hem afkoelen. Dek af en zet de groenten en tonijn een nacht in de koelkast.

SERVEREN

1. Haal de groenten en vis (als je alles voorbereid hebt) 15 minuten voor het serveren uit de koelkast.

2. Snijd de tonijn zo dun mogelijk en leg de plakjes op een schaal. Schep de aangemaakte groenten op een hoopje in het midden. Schud de dressing, sprenkel hem over de tonijn en garneer het geheel met de kruiden (desgewenst) en geroosterde sesamzaadjes.

Energie: 253kcal. Vet: 12,7 g. Verz. vet: 2,5 g. Eiwit: 17,7 g. Koolhyd.: 7 g. Suiker: 2,6 g. Zout: 1,2 g. Vezels 1,8 g.