Tonijn met tomatensaus

Tonijn met tomatensaus

Gek op tonijn? Dan vind je dit gerecht lekker. Zeker weten. Kies voor een tonijnmoot met een MSC-label, dat label garandeert dat de vis gevangen is met respect voor het milieu en de vispopulatie. Gasten aan tafel die niet zo dol op tonijn zijn? Je kunt ook een andere stevige vis gebruiken voor dit recept. 

Bereiding1. Snijd de ui in ringen en stoof aan in flink wat olijfolie. Snijd de grote tomaten in plakjes en halveer
de kleine tomaatjes. Voeg na 4 minuten stoven drie vierde van de tomaten toe aan de uien.

2. Snijd 2 knoflookteentjes fijn en voeg toe. Laat een viertal minuten stoven. Gril of bak de tonijn 1 minuut aan elke kant. Haal de uien en tomaten van het vuur en voeg de rest van de tomaten toe.

3. Hak de bieslook fijn en roer drie vierde door de saus. Kruid met peper en zout. Schik de tonijn op de borden en lepel de saus er half over. Werk af met de rest van de bieslook, nog wat zwarte peper en wat olijfolie.
 

  • 2 tonijnfilets (met MSC-label – zie tip)
  • 300 g verschillende soorten tomaten (kleine en grote)
  • 1 grote ui
  • 1 bosje bieslook
  • knoflook


Tip: MSC-label

Het MSC-label garandeert dat de vis gevangen is met respect voor het milieu en de vispopulatie. Het label wordt beheerd door de Marine Stewardship Council, een onafhankelijke nonprofitorganisatie die duurzame visvangst wil bevorderen. Het label kan worden teruggevonden op wilde vis.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief